Documentaires van Koos 

over kunst, cultuur, natuur en mensen

Heel lang geleden maakte Koos programma's als Vivenda TV (Veronica) en Kijk op wonen (RTL4). In de afgelopen tijd maakte Koos, binnen een netwerk van regisseurs, producenten en omroepen, documentaires en televisieseries voor AVROTROS, VPRO en BNNVARA. Vaak over kunst of over aanverwante zaken. Hier onder wat voorbeelden van filmprojecten. Meer weten, bel 06 543 747 92 stuur een e-mail naar Koos: koos@koosdewilt.com

IMG_2600_edited.png

ONDER HET MAAIVELD

In samenwerking met de makers van De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis schrijf ik het scenario van een documentaire over het leven op en onder het maaiveld (2020). 

ROOFKUNST •

Voor BNN VARA schreef ik samen met Hanna van Niekerk (in opdracht van productiebedrijf Hazzazah) het script voor een televisieserie  over roofkunst. Over kunst die nu en in het verleden werd geroofd uit landen die nu eindelijk hun kunstschatten wel eens terug willen krijgen. In samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam. Komt in 2020 op TV bij BNNVARA (2020).

DE WERELD IN ZEVEN DAGEN Een VPRO televisie-serie over de alledaagse onderwerpen zoals werk, status, geloof, liefde, seksualiteit, media etc. Hoe gaan gezinnen ermee om in Istanboel, Moskou, Beijing, Nairobi, LA, Brasilia en Rotterdam? Een serie met regisseur Hans Pool.

THE NEXT BIG THING •

In opdracht van regisseur en producent Frank van den Engel deed ik de research voor een Uur van de Wolf. Een documentaire over de invloed van het grote geld op de kunstmarkt. In hoeverre wordt de carrières van kunstenaars beïnvloed door de superrijken?

VIEWS ON VERMEER

Samen met regisseur Hans Pool maakte ik een documentaire over de vraag waarom iedereen in de wereld van de 17de-eeuwse schilder Johannes Vermeer houdt. Hoe kan iemand met zo’n klein oeuvre zo’n invloed hebben op kunstenaars en gewone mensen?

TV-SERIE ‘KUNSTLAND’

Portret van de provincie Flevoland aan de hand van landschapskunst. Met als sluitstuk het sculptuur van Antony Gormley. Een tv-serie in samenwerking met Michael Krass en Jan Pieter Stafleu in opdracht van AVRO. Zie kunstfilmfestival in Napels.

CULTIVATING THE DESERT

Ik schreef mee aan het scenario van de documentaire Cultivating the desert van regisseur Michael Krass, over de wens in Dubai om het nieuwe kunstmekka van de wereld te worden. In samenwerking met Wunderbox, AVRO Close Up (2007 ).

REMBRANDT INC.

Met regisseur Hans Pool maakte ik een documentaire over de gewiekste zakenman Rembrandt van Rijn. In zijn atelier maakten vele leerlingen echte Rembrandts. En dat levert in onze tijd verwarring op bij de wetenschap, musea en het veilingwezen.

cover_UUILNUGRCT.png

FILMPJES OVER OMGEVINGSWET • 

De Omgevingswet vraagt om een verandering van houding en gedrag rondom de fysieke leefomgeving. Ambtenaren moeten buiten  eigen kaders gaan denken. Voor Ruimtemeesters maakten Hanna van Niekerk en Koos de Wilt daarover filmpjes voor Omgevinsweb.nl.

TV-SERIE ‘LIEFHEBBERS’

Samen met regisseur Hans Pool maakte ik de serie Liefhebbers voor de AVRO. In het programma steeds twee prominente Nederlanders die zichzelf blootgaven aan de hand van hun kunstsmaak. Zie hier een aflevering.

ABSTRACT USA •

Voor AVRO Kunstuur maakte ik met Michael Krass een korte documentaire over de invloed van abstracte Amerikaanse kunst in de jaren vijftig en zestig op de Nederlandse kunst. Dit in opdracht van Rijksmuseum Twenthe.

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle