De wereld in zeven dagen

Een televisieserie van Hans Pool & Koos de Wilt

dwizd.IMG

Een inkijk in het leven van zeven gewone gezinnen verspreid over deze aardbol. Een poëtische en persoonlijke reis van Turkije, Kenia en Brazilië tot aan de VS en van Rusland, China terug naar Nederland. Regisseur en cameraman Hans Pool en journalist Koos de Wilt vlogen de wereld rond en volgden mensen in hun individuele zoektocht naar geluk, liefde en erkenning. Zeven verschillende landen, culturen, normen, waarden, geloven en geschiedenis, maar zijn we allemaal wel zo verschillend? Of zoeken we in ons dagelijkse bestaan uiteindelijk allemaal naar hetzelfde? De wereld in zeven dagen gaat over de universele betekenis van alledaagse thema’s en levensvragen.

 

Mensen verschillen van elkaar, maar sommige dingen zijn universeel, zoals liefde, seksualiteit en de noodzaak om voor ons bestaan te werken.

Hoe heeft de wereld lief, van Nairobi tot aan Apeldoorn? Hoe verhouden mensen zich tot hun werk en hun familie - in L.A., Moskou en in Istanbul? Het nieuwe programma De wereld in zeven dagen is een poëtische en persoonlijke reis aan de hand van zeven verschillende landen, culturen, normen, waarden, geloven en geschiedenis. Zijn we heel verschillend, of zoeken we in ons dagelijkse bestaan uiteindelijk allemaal naar hetzelfde? En reis rond de wereld op zoek naar geluk, liefde en erkenning.

 

 

De makers