top of page
LUGT_Teamleider_3D_edited.png

DE SCHRIJVERS

 

JELLE VAN DER LUGT

Jelle van der Lugt is student Technische Bestuurskunde aan de TechnischeUniversiteit Delft. Op jonge leeftijdbegon hij met wedstrijdzeilen. Het belang van teamwerk in deze sportheeft geïnspireerd tot het solliciterenals teamleider voor het Nuon Solar Team. In 2018 werd Jelle van der Lugt wereldkampioen zonneracen met zijn team in Zuid-Afrika.

KOOS DE WILT (co-auteur)

Koos de Wilt is schrijver en spreker op het snijvlak van het zakelijke, culturele en publieke. Met een achtergrond als jurist en kunsthistoricus verbindt hij het zakelijke en het betekenisvolle. Koos ontwikkelt creatieve concepten schrijft boeken, journalistieke producties, maakt documentaires en geeft lezingen.

Het boek voor jonge teamleiders

6 zekerheden voor een goede start als leidinggevende

Een boek van Jelle van der Lugt en co-auteur Koos de Wilt

 

Er zijn 236.000 jonge leiders in Nederland en ieder jaar komen daar nog eens 23.500 bij. Het boek voor jonge teamleiders is speciaal helpt hen het eerste jaar door te komen.

Hij was 24 toen hij de verantwoordelijkheid kreeg een team te leiden van slimme studenten om een zonneauto in elkaar sleutelen om daarmee wereldkampioen te worden. TU-student Jelle van de Lugt had geen leidinggevende ervaring en voelde zich ook best wel onzeker. Maar hij was wel zeer gemotiveerd om er samen met zijn team een geweldige ervaring van te maken. Vraag alleen was: hoe moest hij dat aanpakken? Hoe hou je de sfeer optimaal zodat je met z’n allen een doel bereikt? Wat voor leidinggevende eigenschappen heb je daarvoor nodig en hoe spreek je die aan? En bovenal: hoe zorg je ervoor dat je team jou vertrouwt?

 

Jelle van de Lugt deed het! Samen met zijn Vattenfall Solar Team van de TU Delft werd hij met zijn zonneauto wereldkampioen tijdens de achtdaagse race in Zuid-Afrika in 2019. In een snelkookpan had hij geleerd het allerbeste uit zichzelf en zijn team te halen. Hij werd omringd door mensen die eerder met het bijltje hadden gehakt en topprestaties hadden behaald in het bedrijfsleven, de overheid en de sport, waaronder gevierd hockeycoach Marc Lammers, organisatie-psycholoog Mark Tigchelaar en oud-minister en eurocommissaris Jeroen Dijselbloem.

 

Al die ervaringen en kennis vind je in dit boek. Leer op elke pagina wat Jelle’s eigen ervaringen waren, wat zijn coaches hem leerden en wat de literatuur erover te zeggen heeft. Een super praktisch boek dus voor iedereen die ineens leiding mag gaan geven aan een groep mensen. Of dat nu in het bedrijfsleven is of in de zorg? Aan een jong team of al wat ouder. Of het nu leidinggeven is aan hypergemotiveerde mensen of aan mensen die al enigszins vastgeroest lijken.

 

Alle vragen van een jonge leidinggevende komen aan bod: bouwen aan je team, doelen stellen en resultaten behalen, verantwoordelijkheid nemen en geven, coaching en reflectie. In één boek is alle kennis en ervaring gestructureerd en op prettige manier samengebracht, zodat jij als jonge leidinggevende precies weet wat je moet doen. Het ideale boek dus om je eerste jaar als leidinggevende met glans en met veel lol te doorstaan.

Schermafbeelding 2020-12-03 om 20.17.21.
d3ad87_a390b9babc7f44779f849866909e7724~
jelle.jpeg

YouTube livestream lancering van het boek met meer dan honderd aanwezigen online.

Schermafbeelding 2020-11-30 om 11.17.12.

Koos de Wilt interviewt organisatie-psycholoog Mark Tigchelaar

Scherm­afbeelding 2023-02-12 om 09.45.32.png
bottom of page