top of page
IMG_6594.png

Foto: Saar de Wilt

Flag_of_United_Kingdom_-_Circle-128.png
  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

'Life is what's happens to you when you're busy making other plans...'  - John Lennon in Beautiful Child

 

'De kunst is de fluistering van de geschiedenis, die boven het tumult van de tijd uit is te horen.' - Julian Barnes

Het ene zoeken is altijd het andere vinden.
[...]
Men komt altijd aan, maar altijd elders.

Roberto Juarroz

 

'When you hit a wrong note, it's the next note that makes it good or bad.'

Miles Davis

Even voorstellen...

Ik kom uit een Vlaardingse no-nonsense supermarktfamilie. Studeerde af als jurist in Rotterdam en veel later als kunsthistoricus in Amsterdam. Voor even was ik advocaat en daarna lange tijd uitgever en hoofdredacteur van diverse media. De laatste twee decennia werk ik zelfstandig als conceptontwikkelaar, mediamaker, journalist, schrijver, spreker en presentator. Ik werk binnen een groot netwerk van makers en producenten. Met een brede achtergrond probeer ik steeds het zakelijke, culturele, ecologische en het persoonlijke te verbinden. Met échte verhalen in interviews, boeken, bladen, online media, documentaires en podcasts.

In Rotterdam studeerde ik af als privaatrechtelijk jurist aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik begon in de advocatuur en stapte al snel over naar de wereld van media en communicatie en deed wat opleidingen op het gebied van marketing en communicatie. Daarmee zette ik magazines, tv-programma’s en websites op, vooral in de wereld van onroerend goed media.

 

Op mijn zesendertigste ging ik - naast mijn werk - kunstgeschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte meer en andere media, vaak met een zakelijke en/of culturele insteek. Vier jaar later studeerde ik af als kunsthistoricus, (lees hier de bachelorscriptie over kunstsmaak en hier over mijn masterscriptie over waarom we allemaal van Vermeer houden) werd directeur van een culturele instelling en ging daarnaast aan de slag met nieuwe projecten waarbij ik steeds verbindingen probeerde te leggen tussen het persoonlijke, culturele en zakelijke. Ik maak en schrijf boekenjournalistieke productiesmagazines, digitale media, documentaires en televisieseries, lezingen en podcasts.

 

Misschien wel omdat ik zowel ben opgeleid als jurist én als kunsthistoricus en ik zowel in het bedrijfsleven als de culturele sector heb gewerkt, kan ik niet anders dan de wereld vanuit verschillende perspectieven bekijken en beschrijven. Met bewondering voor mensen die dingen in beweging kunnen brengen. Mijn projecten bevinden zich daarom meestal op het snijvlak van verschillende werelden. Ik schrijf over kunst, over kunsthandel, over leiderschap, over vrede en veiligheid en over klimaat en natuur. En heel vaak over wat mensen beweegt, in wat ze dromen en doen. Over van alles dus. Soms een stem gevend, soms journalistiek uitpluizend en soms producent van het medium dat erbij past.


Ik woon in de voortuin van Amsterdam, in Broek in Waterland met lecturer en schrijver  Winnie Moltmaker en onze dochter Saar en hond Tobi. Meer weten? Bel (06 - 543 747 92) of stuur een e-mail koos@koosdewilt.com

bottom of page