top of page
served-6.png

Het boek over creatieve rituelen
Een inspiratieboek over creatieve rituelen

Rituelen geven betekenis aan ons leven, ze zijn net zo essentieel als voedsel, onderdak en liefde. Maar voor velen voldoen de oude rituelen niet meer in deze huidige tijd. Hoe markeer je dan speciale momenten? Daarover gaat het boek Creatuals, het eerste boek over creatieve rituelen. Het boek werd gemaakt door Meike Ziegler, Winnie Moltmaker en Koos de Wilt.

Juist nu ons bestaan wordt gedomineerd door Excel-sheets en Powerpoint-presentaties hunkeren we naar nieuwe vormen van bezieling. Tegelijkertijd zien we de macht van traditionele invloedrijke instituten geleidelijk afbrokkelen. In deze onzekere tijden kunnen Creatuals -nieuwe creatieve rituelen- een belangrijke rol spelen.

 

In het boek Creatuals laat Meike Ziegler zien waarom rituelen zo belangrijk zijn en hoe creatuals daarop een nieuw en hedendaags antwoord geven.

 

En dat is nodig, want rituelen boren een diepere laag in ons bewustzijn aan, creëren een gevoel van verbondenheid en kunnen belangrijke momenten op een betekenisvolle manier laden. Ze kunnen de manier waarop wij ons leven ervaren ingrijpend veranderen en verrijken. Daarover gaat het boek Creatuals.

De kracht van creatieve rituelen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het integreren van rituelen in ons leven effectief is: ze verminderen angstgevoelens en hebben een positief effect op het zelfvertrouwen. Creatuals zijn eigentijds, ‘down to earth’ en origineel. Het zijn rituelen die worden geladen met de creativiteit van de aanwezigen.

Inmiddels heeft Meike Ziegler meer dan honderd creatual concepten bedacht en uitgevoerd in Europa, Zuid-Afrika, IJsland en Amerika. Managers, medewerkers, vrienden, allen hebben de mind twist die creatuals teweeg brengen ervaren. Creatuals zetten de zintuigen op scherp, verrassen en verwonderen de deelnemers. En uit verwondering komt inzicht, energie en verbinding voort.

 

Een boek vol aansprekende creatieve rituelen

Een afscheid, een nieuw begin, een nieuwe manier van denken en doen, ons leven zit vol met memorabele momenten die het verdienen om vindingrijk gemarkeerd te worden. In het boek Creatuals laat Meike Ziegler zien waarom rituelen zo belangrijk zijn en hoe creatuals daarop een nieuw en hedendaags antwoord geven. Het boek geeft talloze voorbeelden en helpt bij het zelf maken en uitvoeren van creatuals. Een essentieel boek voor iedereen die behoefte heeft om bijzondere momenten in leven en werk op een bijzondere manier te markeren.

 

Te koop in Amsterdam bij Atheneum Nieuwscorner, Pampus KNSM, Java en Lineus boekhandel. Of stuur een mail naar info@creatuals.com, dan wordt uw boek verstuurd per post. Dat kost 25,-. In de winkel 19,95.

…huwelijksgoudsmeer, boombast inkt, bietensap, vlindervleugels, hartslagen, vingerafdrukken, bijenwas, winterpeen, honden-as, gips, hout, tin, mos, roest…. Om maar eens wat te noemen. Het waren allemaal ingrediënten voor op maat gemaakte creatieve rituelen.

Een voorbeeld van een creatual: de opening van Radio Kootwijk

Enkele spreads uit het boek Creatuals

De uitreiking van het boek over creatuals bij de Goudfazant in Amsterdam-Noord

Scherm­afbeelding 2023-02-12 om 09.45.32.png
bottom of page