top of page
FDP-5.0-1600x900.jpg

Verhalen voor FD Persoonlijk

In de afgelopen jaren schreef ik verhalen en interviews voor het magazine van Het Financieele Dagblad, FD Persoonlijk. Hieronder een selectie van de bijzondere, persoonlijke verhalen van bijzondere mensen. Klik door om ze verder te lezen...

Schermafbeelding 2020-08-22 om 16.34.54.

HOBBY'S AAN DE TOP

Je hoort er niet vaak over in het bedrijfsleven. Een hobby. Toch kunnen DSM-directeur Atzo Nicolaï, FrieslandCampina topman Cees ’t Hart en ex-Unilever topman Antony Burgmans niet zonder hun hobby’s…

1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad.svg.

DE WERPLEK

Een faillissementscurator, een projectontwikkelaar en een kunstenaar/innovator opereren respectievelijk aan de Zuidas in Amsterdam, op een culturele sociëteit op het chique Lange Voorhout in Den Haag en op een rauw gebied dat een paar jaar geleden nog bekend stond als de afwerkplek van Rotterdam. Wat halen zij uit hun werkplek?

SLEUTELFIGUREN

Het zijn vaak niet de gebeurtenissen die beslissend zijn in een mensenleven, maar de personen. Drie ondernemers vertellen welke mensen ze met raad en daad bijstonden op belangrijke momenten en door wie ze het meest gevormd zijn.
 

NEDERLANDERS AAN DE KUNSTTOP NEW YORK

Drie Nederlanders zijn bijzonder succesvol in de meest prestigieuze kunstscene ter wereld. Drie gesprekken met over het leven tussen de superrijken en de meest bijzondere kunstwerken die er op de markt te vinden zijn.

ALTIJD MAAR WINNEN

Als hockeyer gingen ze tot het gaatje. Met soms als resultaat de hoogste podia in de wereld. Alle drie werden ze ook ondernemer. Aad Ouburg, Jacques Brinkman en Ronald Jansen over hun gedeelde hockeyverleden en hun eigen ondernemerspad.

Schermafbeelding 2020-08-23 om 19.34.55.
FD.png

UIT DE KUNST STAPPEN 

Kunstenaars waren het, opgeleid als beeldend kunstenaar, als danser en als klassiek gitarist. Uiteindelijk kozen ze om uit de kunst te gaan en ondernemer te worden. Internetondernemer, de ander bed & bedfast eigenaar en advocaat. How so?

JEUGDDROMEN VAN HIGH PERFORMERS •

Ze zijn niet onsuccesvol in wat ze zijn geworden, maar eigenlijk wilden ze vroeger iets heel anders worden later. ING commissaris prof. dr Tineke Bahlmann, SER voorzitter Wiebe Draaijer en ondernemer Ruud Koornstra biechten op wat ze eigenlijk hadden willen zijn.

TOT RUST KOMEN

Het leven van internet ondernemer Kees Zegers, advocaat Willem Stevens en investeerder Alexander Ribbink heeft lange tijd in het teken gestaan van enorme spanning en stress. Hoe gingen ze om met stress, werkdruk en met competitie?

BEN JIJ NIET DE BROER VAN…?

Wat als je de broer bent van een bekende Nederlander? Is dat een voordeel of een nadeel? In gesprek met drie broers: de broer van Alexander Rinnooy Kan, van Max Moszkowicz en van Beau van Erven Doorns. De een is kunstenaar, de ander advocaat en weer een andere architect. Hun geschiedenis in FD Persoonlijk.