Wikken & wegen

 

Belangrijkste arresten van de Hoge Raad door kinderboekenschrijvers opnieuw verteld

Elke jurist heeft ze moeten leren: de rechterlijke uitspraken van de Hoge Raad die de basis zijn gaan vormen van onze privaatrechtelijke jurisprudentie en dus over hoe we in dit land de wet moeten interpreteren. In dit boek komen ze voorbij: Lindenbaum/Cohen, het Kelderluikarrest, Eelman/Hin, Baris/Riezenkamp etc. Maar hoe zat het ook alweer echt? Wat waren de feiten precies? En wat was nu eigenlijk het dilemma waar ons hoogste rechtscolleges voor stond?

Een heerlijk kinderboek dat laat zien dat recht niet altijd heel duidelijk is en dat er vaak een proces van wikken en wegen aan vooraf gaat.

In het boek worden de 24 meest belangwekkende arresten opnieuw verteld door de beste kinderboekenschrijvers van Nederland. Zij stappen in de koele feiten van het arrest, maar maken er ondertussen ook een leuk verhaal van waarbij het belang van de uitspraak niet wordt vergeten.

 

De kinderboekenschrijvers die de arresten opnieuw onder de loep namen:

Jan Paul Schutten

Bibi Dumon Tak

Ted van Lieshout

Thijs Goverde

Joke van Leeuwen

Een heerlijk boek waarbij juristen kunnen teruggaan naar hun studententijd en dit op een grappige en creatieve wijze kunnen delen met hun kinderen. Een manier voor kinderen om op speelse manier te leren dat recht niet altijd makkelijk is, maar dat er vaak een proces van wikken en wegen aan vooraf moet gaan om tot een rechtvaardige uitspraak te komen.

In opdracht van De Brauw Blackstone Westbroek

Concept & realisatie: Koos de Wilt

Art direction: Noortje Boer

Illustraties: Louize Perdieus

Print & publishing: Lenard Wolters

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle