Alles transactie

Hét boek over data, vertrouwen en de ongekende kansen van het transactionele internet

12283c6a-8876-4d07-ba09-b2345afc2d83.jpg
IMG_6365.jpeg
Schermafbeelding 2019-07-08 om 12.29.15.
IMG_1042_bewerkt.jpg
logo-1.png

Juryrapport Managementboek van het jaar 2019

“Vanwege het maatschappelijk en economisch belang van het onderwerp, vanwege de noodzaak voor eigenlijk iedere organisatie om zich daarmee te verstaan, vanwege de grondige analyse, vanwege de heldere ontwikkel-richting, vanwege de agenda die een veelheid aan stakeholders op hun verantwoordelijkheden wijst, en ondanks het feit dat het van alle beoordeelde boeken misschien wel het meest van de lezer vergt - koos de jury voor ‘Alles transactie’.”

d3ad87_a390b9babc7f44779f849866909e7724~

Het verhaal van Chiel Liezenberg, Douwe Lycklama en Shikko Nijland. Opgeschreven door Winnie Moltmaker & Koos de Wilt

Interacties en transacties zijn als ademhalen. Je doet het de hele dag, het gaat meestal goed en je staat er verder niet zo bij stil. Feitelijk zijn het transacties als je een berichtje stuurt, iets koopt in een winkel, online een vliegticket boekt of inlogt op social media. Maar wat zijn transacties eigenlijk in hun diepste wezen? En hoe zit het met vertrouwen in een tijd van schandalen over datalekken, beïnvloeding van verkiezingen, de zorgen over privacy en het onvermogen van sociale platforms om op een veilige manier met onvoorstelbaar grote hoeveelheden data om te gaan?

'Hoe zit het met vertrouwen in een tijd van schandalen over datalekken, beïnvloeding van verkiezingen, de zorgen over privacy en het onvermogen van sociale platforms om op een veilige manier met onvoorstelbaar grote hoeveelheden data om te gaan?'

De schrijvers van dit boek zijn ervaren fintech pioniers en helpen leiders van nu nog beter te navigeren in de digitale wereld. Ze doen dit vanuit het verhelderende perspectief van ‘transacties’ en onderscheiden zo hype van realiteit als het gaat om ontwikkelingen zoals big data, artificial intelligence, augmented reality, blockchain, biometrie en het Internet of Things. ‘Alles transactie’ gaat diep in op thema’s als privacy en veiligheid die een steeds grotere impact hebben op de meest uiteenlopende sectoren. Ook geeft het boek een helder inzicht op de rol van intermediairs, hoe je als ondernemer groei en proposities creëert in tweezijdige markten en hoe je grip houdt op de steeds verdergaande digitalisering en platformatie.

Het boek onderscheidt hype van realiteit als het gaat om ontwikkelingen zoals big data, artificial intelligence, augmented reality, blockchain, biometrie en het Internet of Things

‘Alles transactie’ geeft antwoord op de meest essentiële vragen op het gebied van fintech en laat zien hoe we het vertrouwen fundamenteel kunnen inbouwen in het ‘transactionele internet’. Een enorme kans om het digitale speelveld op grote schaal te veranderen. Een boek dus over de kern van het nieuwe zakendoen in een steeds meer gedigitaliseerde wereld.

Het enige boek over hoe we controle houden over de voortschrijdende digitalisering.

- Onmisbaar boek voor de leiders van vandaag
- Geeft inzicht in de wereld van internetplatformen: de fouten en de kansen
- Hoe zorg je voor vertrouwen: de basis van alle transacties
- Met praktische inserts en werkkaternen: 
- Hoe maak je een transactie risio-analyse?
- Hoe bouw je een internetplatform met het trust model?

Unieke vormgeving is van Noortje de Boer van LAVA

“A fascinating  new perspective on the digital economy, and helping to understand the challenges of the future of digital trust”

- Dr Neelie Kroes, former European Commissioner for Competition, and for Digital Agenda

Schermafbeelding 2019-07-08 om 12.30.04.
Schermafbeelding 2019-07-08 om 12.30.41.